noi...unul

De ce luam numele partenerului ?

Casatoria si legea corespondentei…

Acest articol a pornit de la intrebarea: de ce luam numele partenerului in momentul in care ne casatorim?

            Casatoria pentru unii dintre noi a fost un ,,obiectiv” de atins, impus de cei din preajma, ne nastem, crestem, facem o scoala, ne luam un serviciu, ne casatorim, facem copii si tot asa….

            Dar ce inseamna casatoria?

            Unii ar raspunde , a-ti gasii un partener cu care sa intemeiezi o familie, sa-ti faci un rost.

            Inconstient cautam un partener cu care sa fim UNUL. Am spus inconstient, constient cautam un partener care sa ne iubeasca si pe care sa-l iubim, asta tot pentru unii, pentru altii poate insemna stabilitate, protectie sau pur si simplu a fugi dintr-un mediu pe care-l considera ostil, toxic.

            Dar legea corespondentei, care este una din legile de baza ale Universului spune ca ,, ce este inauntru este si in afara, ce este jos este si sus”.

Daca eu inauntru nu sunt UNUL cu mine insami, nu sunt unul cu sursa ( Dumnezeu) sau cum ii spune fiecare, cum pot fi unul cu celalalt?

Cum sa fiu unul cu mine, eu sunt EU, spun unii!

Sa fii unul cu tine din punctul meu de vedere, inseamna, sa fii constient ca esti CREATIE DIVINA, ai fost creat din cea mai mica celula si cea mai mare celula din corp – ovul/ spermatozoid- deci nu oricum.

Esti CREATIE, iar in tine exista acea scanteie divina, duh sfant, intuitie, fiecare ii spune cum vrea sau cum simte.

Esti CREATOR, prin ceea ce creezi in interiorul tau, prin gandurile, emotiile si tot ceea ce simti.

Tu nu esti singur. Esti unul cu divinul din tine, care nu-i altceva decat IUBIREA aceea pura, neconditionata…

Cati dintre noi suntem constienti ca divinul este permanent cu noi, in noi?  …   Si cand stam pe  buda si cand trecem prin anumite situatii sau cand facem dragoste si devenim UNUL cu celalalt fizic si energetic  …   chiar si cand ALEGEM iadul , cand alegem sa ne fie frica, sa fim maniosi, sa ne fie rusine sau sa simtim vina. Unii ar putea spune prea complicat, cine are timp sa gandeasca asa, sa analizeze, sa vada asa …. dar ii cerem partenerului sau celor din preajma sa vada … sa tina cont ….

                             Noi alegem permanent, avem LIBER ARBITRU, iar divinul nu ne poate ajuta daca nu alegem sa fim ajutati, ghidati, daca nu-i permitem sa fim parteneri de drum in calatoria care se numeste VIATA. Divinul nu-si incalca propriile legi, ne ajuta, doar daca alegem constient si nu ne credem pur si si simplu dumnezei, pentru ca in acel moment nu avem cum sa-l auzim, sa-i simtim ghidarea, sa-i simtim prezenta, in acel moment ,, EU” devine propriul dumnezeu , nemaifiind unul cu sursa, cu divinul din tine, din viata ta, dar astepti sa fii unul cu celalalt….

           Cautam UNIUNEA in afara, in partener, dar ea trebuie descoperita , constientizata in interior, pentru ca INTREG UNIVERSUL este in tine.

Relatia cu celalalt este relatia cu tine insuti, cu divinul din tine.

13.07.2021

Tags:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Go to Top